Şekerpare Tarifi

 


Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler:

- 200 gr margarin

- 2 adet yumurta

- 1 çay bardağı pudra şekeri

- 1 su bardağı irmik

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

- Un


Şerbeti İçin:

- 3,5 su bardağı toz şeker

- 4 su bardağı su 

- 5-6 damla limon


Üzeri İçin:

- Yumurta sarısı


Yapılışı:

1. Bir kaba margarin, yumurta, pudra şekeri, irmik, kabartma tozu ve vanilya koyularak karıştırılır.

2. Üzerine yavaş yavaş un eklenir ve yoğrulur.

3. Hamur ele yapışmayan kıvama gelince şekil verilir ve bir tepsiye dizilir.

4. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.

5. O sırada şerbeti için bir kaba toz şeker ve su koyulur. Toz şeker eriyene kadar ocakta karıştırılır.

6. Şerbet kaynarken limon sıkılır ve 5 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.

7. Fırından çıkan tatlı ılıdıktan sonra soğuyan şerbet üzerine dökülür ve çekmesi beklenir. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.