Tavada Lahmacun Tarifi

 


Tavada Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler:

Hamuru İçin:

- 3 su bardağı su

- Yarım çay bardağı sıvı yağ

- 1 çay kaşığı tuz

- Aldığı kadar un

- 1 çay kaşığı instant maya


İç Harcı İçin:

- Yarım kg kıyma

- 2 adet soğan

- 2 adet domates

- 1 tutam maydanoz

- 2 adet kırmızı kapya biber

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 tatlı kaşığı biber salçası

- Yarım çay bardağı sıvı yağ

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber


Yapılışı:

1. Bir kaba su, sıvı yağ, maya ve tuz koyulur. Üzerine yavaş yavaş un eklenerek yoğrulur.

2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline gelince üzeri bir bez ile kapatılır ve 1-2 saat mayalanmaya bırakılır.

3. İç harcı için soğan, domates, maydanoz, biber rondodan geçirilir.

4. Malzemeler bir kaba alınır ve üzerine kıyma, sıvı yağ, salça, toz biber, karabiber ve tuz eklenerek karıştırılır.

5. Mayalanan hamurdan bezeler elde edilir ve merdane ile yuvarlak şekilde açılır.

6. Hamurun üzerine hazırladığımız iç harcından koyulur ve yayılır.

7. Hazırlanan lahmacun bir tavaya koyulur ve kapağı kapatılarak pişirilir.

8. Tüm lahmacunlar aynı şekilde pişirilir. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.