Tuzlu Kurabiye Tarifi

 


Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler:

- 200 gr tereyağı

- Yarım su bardağı sıvı yağ

- 2 yemek kaşığı yoğurt

- 1 adet yumurta akı

- 1 yemek kaşığı toz şeker

- 1 yemek kaşığı sirke

- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1,5 tatlı kaşığı mahlep

- Aldığı kadar un


Üzeri İçin:

- Çörek otu

- Susam

- Haşhaş

- 1 adet yumurta sarısı

- 1 yemek kaşığı sıvı yağ


Yapılışı:

1. Bir kaba tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı, şeker, tuz, mahlep, kabartma tozu ve sirke koyulur.

2. Üzerine yavaş yavaş un eklenerek yoğurmaya başlanır.

3. Ele yapışmayan bir kıvama gelen hamurdan parçalar alınır ve tezgahta rulo şekline getirilerek çeşitli şekiller verilir.

4. Hazırlanan şekilli hamurlar, pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye dizilir.

5. Tüm hamur bitince bir kaseye yumurta sarısı ile sıvı yağ koyularak karıştırılır ve hamurların üzerine sürülür.

6. Üzerlerine isteğe göre çörek otu, susam veya haşhaş serpilir.

7. Kurabiyeler, 180 derece fırında 25 dakika pişirilir. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Ellerine sağlık çok çok güzel olmuş çeşit çeşit yapmışsın güzel kızım🙏😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederimm yorumunuza çok mutlu oldum 🥰💗

      Sil