Saray Tatlısı Tarifi

 


Saray Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:

- 2 fincan un

- 2 fincan toz şeker

- 2 yemek kaşığı nişasta

- 1 litre süt

- 1 paket vanilya

- Yarım paket sıvı krema

- 30 gr bitter çikolata

- Toz fındık



Yapılışı:

1. Un, şeker, nişasta ve süt bir kaba koyularak kaynayana kadar karıştırılır.

2. Kaynayan muhallebi ocaktan alınır ve vanilya eklenerek karıştırılır.

3. 5 adet su bardağının içi ıslatılır ve muhallebiler hepsine paylaştırılır.

4. Muhallebi soğuyunca su bardaklarının üstü streç film ile kapatılır ve 1 gün buzdolabında bekletilir.

5. Ertesi gün bir kaba krema koyulur ve ocakta eritilir.

6. Ocaktan alınan kremaya bitter çikolata eklenerek eritilir ve çikolata sosu haline getirilir.

7. Donan muhallebiler bardaklardan çıkarılır ve toz fındığa bulanır.

8. Daha sonra ortadan ikiye bölünerek tabaklara koyulur ve üzerine soğumuş olan çikolata sosu eklenir. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.