Limonlu Kurabiye Tarifi

 


Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler:

- 2 adet yumurta

- 1 su bardağı pudra şekeri

- 1 su bardağı nişasta

- Yarım su bardağı sıvı yağ

- Yarım limon suyu

- Limon kabuğu rendesi

- 1 paket vanilya

- Un


Limonlu Sosu İçin:

- Yarım limonun suyu

- Limon kabuğu rendesi

- 1 tatlı kaşığı nişasta

- 2 tatlı kaşığı toz şeker

- Çay kaşığı ucuyla zerdeçal

- 4 yemek kaşığı su



Yapılışı:

1. Hamuru için bir kaba yumurta, pudra şekeri, nişasta, sıvı yağ, limon suyu, limon kabuğu rendesi koyularak karıştırılır.

2. Üzerine vanilya ve yavaş yavaş un eklenerek yoğrulur.

3. Hamur ele yapışmayan bir kıvama gelince buzdolabına koyulup 15 dakika bekletilir.

4. Hamur buzdolabından çıkınca ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanır.

5. Yuvarlanan hamurun etrafına su şişesi kapağı yardımıyla çizikler atılır ve ortasına bastırılarak tepsiye dizilir.

6. Tüm hamura aynı işlemi yaptıktan sonra, 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.

7. O sırada sosu için tüm malzemeler bir kaba koyularak ocakta jöle kıvamına gelene kadar karıştırılır.

8. Fırından çıkan kurabiyeler ve sosu soğuduktan sonra sos, kurabiyelerin orta kısmına dökülür. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.