Çilekli Pasta Tarifi

 


Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler:

- 3 adet yumurta

- 1 su bardağı toz şeker

- 1 su bardağı un

- 1 yemek kaşığı su

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya


Kreması İçin:

- 1 litre süt (5 su bardağı)

- 3 yemek kaşığı un

- 2 yemek kaşığı nişasta

- 1 su bardağı toz şeker

- 1 paket vanilya

- 1 yemek kaşığı labne


Üzeri İçin:

- Çilek

- 3 su bardağı su

- 1 yemek kaşığı nişasta

- 4 yemek kaşığı toz şeker



Yapılışı:

1. Keki için bir kaba yumurta ile toz şeker koyularak beyazlaşana kadar çırpılır.

2. Üzerine süt, un, kabartma tozu, vanilya ve su koyularak tekrar çırpılır.

3. Hazırlanan kek harcı bir borcama koyulur ve 180 derece fırında 15 dakika pişirilir.

4. Kreması için bir tencereye süt, un, nişasta, toz şeker koyularak ocakta kaynayana kadar karıştırılır.

5. Kaynayan muhallebi ocaktan alınır ve vanilya ile labne koyularak tekrar karıştırılır.

6. Tatlının kreması ılık hale geldikten sonra kekin üzerine dökülür ve yayılır.

7. Çilekler doğranır ve kremanın üzerine dizilir.

8. Üzeri için bir kaba 3-4 adet doğranmış çilek, nişasta ve toz şeker koyularak ocakta kaynayana kadar karıştırılır.

9. Kaynayınca ocaktan alınır ve blenderdan geçirilir.

10. Hazırlanan jöle tatlının en üstüne dökülür. 

11. Tatlı, buzdolabında 2-3 saat soğuduktan sonra hazır. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)



Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.