Patlıcan Şımartma Tarifi

 


Patlıcan Şımartma Tarifi İçin Malzemeler:

- 3 adet patlıcan

- 1 adet orta boy soğan

- 1 adet kırmızı kapya biber

- 2 adet domates

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

- 1 çay kaşığı sumak

- Yarım çay kaşığı kimyon

- 1 çay kaşığı tuz


Yapılışı:

1. İlk olarak patlıcanlar ortadan ikiye kesilir ve içine çizikler atılarak tuzlu suda 10 dakika bekletilir.

2. Daha sonra patlıcanların üstüne zeytinyağı sürülür ve 200 derece fırında pişirilir.

3. Patlıcanlar pişerken iç harcı için bir tavada soğan kavrulur.

4. Üzerine doğranmış biber, domates salçası ve rendelenmiş domates koyularak pişmeye bırakılır.

5. Baharatlar ve tuz da koyulup ocaktan alınır.

6. Patlıcanlar yumuşayıp pişince fırından çıkarılır ve patlıcanların içi bir kaşıkla çıkarılarak iç harcına eklenir.

7. İç harcı karıştırılır ve kalan patlıcanların içine koyulur.

8. Üzerine yoğurt dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.