Havuçlu Tarçınlı Muhallebili Kek Tarifi

 


Havuçlu Tarçınlı Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler:

- 2 adet yumurta

- 1 su bardağı toz şeker

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 2 adet rendelenmiş havuç

- 1 yemek kaşığı tarçın

- 2 su bardağı un

- Yarım su bardağı süt

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

- Yarım su bardağı fındık tozu


Muhallebisi İçin:

- 2 yemek kaşığı un

- 4 yemek kaşığı toz şeker

- 2 yemek kaşığı nişasta

- 4 su bardağı süt

- Yarım paket vanilya

- 2 yemek kaşığı labne 


Üzeri İçin:

- Hindistan cevizi


Yapılışı:

1. İlk olarak kek harcı için bir kaba yumurta ile toz şeker koyularak mikser ile çırpılır.

2. Üzerine sıvı yağ, süt, havuç, tarçın ve elenerek un, kabartma tozu, vanilya koyulur.

3. Fındık tozu da koyularak karıştırılır.

4. Kek harcı bir borcama koyulur ve 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.

5. Muhallebisi için bir kaba un, şeker, nişasta ve süt koyularak ocakta kaynayana kadar karıştırılır.

6. Kaynayan muhallebi ocaktan alınarak vanilya ile labne koyulur ve karıştırılır.

7. Muhallebi, fırından çıkıp soğumuş olan kekin üzerine dökülür ve yayılır. 

8. Son olarak tatlının üzeri hindistan cevizi ile süslenir. Tatlı, 1-2 saat buzdolabında bekletilir. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.