Coco Pasta Tarifi

 


Coco Pasta Tarifi İçin Malzemeler:

Kek İçin:

- 1 adet yumurta

- 1 çay bardağı toz şeker

- 1 çay bardağı süt

- 1 su bardağı un

- 2 yemek kaşığı kakao

- 1 paket vanilya

- 1 paket kabartma tozu


Islatmak İçin:

- 1 su bardağı süt


Üzeri İçin:

- 1 paket toz krem şanti

- 1,5 su bardağı soğuk süt

- 1,5 su bardağı hindistan cevizi


Sosu İçin:

- 1 paket krema

- 60 gr bitter veya sütlü çikolata



Yapılışı:

1. İlk olarak keki için bir kaba yumurta ve toz şeker koyularak köpükleşene kadar çırpılır.

2. Üzerine süt ve un, kakao, kabartma tozu, vanilya elenerek koyulur ve tekrar çırpılır.

3. Hazırlanan kek harcı yağlı kağıt serilmiş bir kelepçeli kek kalıbına koyularak 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.

4. Kek, fırından çıkıp soğuyunca üzerine süt koyulur ve çekmesi için kenarda bekletilir.

5. Üzeri için bir kaba toz krem şanti ile soğuk süt bir kaba koyularak krema kıvamına gelene kadar çırpılır.

6. Krem şantiye hindistan cevizi de eklenerek karıştırılır ve kekin üzerine koyularak yayılır.

7. Sosu için 1 paket krema bir kaba koyularak karıştırılır. Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata koyularak karıştırmaya devam edilir ve pastanın en üstüne sürülür.

8. Dilerseniz damla çikolata veya başka süslerle de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.