Vişneli Milföy Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:
- 5 adet milföy
Muhallebisi İçin:
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım paket krema
Vişneli Sosu İçin:
- 2 su bardağı çekirdeksiz vişne
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 çay bardağı su
- 6 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri İçin:
- Pudra şekeri
Yapılışı:
1. İlk olarak milföyler kare şeklinde 8 eşit parçaya kesilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
2. Milföyler, 180 derece fırında 20 dakika kızarana kadar pişirilir.
3. Milföyler pişince fırından çıkarılır ve soğumaya bırakılır.
4. Muhallebisi için bir kaba süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta koyularak ocakta kaynayana kadar karıştırılır.
5. Muhallebi hazır olunca ocaktan alınır ve krema da koyularak karıştırılır.
6. Muhallebi de soğumaya bırakılır.
7. Vişneli sos için bir kaba vişneler, su, nişasta ve toz şeker koyulur ve kaynayıp koyulaşana kadar karıştırılır.
8. Milföyler ikiye ayrılarak bir borcamın tabanına dizilir. Üzerine muhallebi ve vişne sosu dökülür ve üzeri kapatılır.
9. Tatlının üzerine pudra şekeri serpildikten sonra vişneli milföy tatlısı hazır. Afiyet olsun :)
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)