Vişneli Magnolia Tarifi İçin Malzemeler:
- 1 paket burçak bisküvi
Muhallebisi İçin:
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
Vişneli Sos İçin:
- 1,5 su bardağı vişne
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
Yapılışı:
1. İlk olarak 1 paket burçak bisküvi rondodan geçirilip toz haline getirilir ve servis kasesinin tabanına koyulur.
2. Muhallebisi için bir kaba toz şeker, süt, un ve nişasta koyularak ocakta kaynayıp koyulaşana kadar karıştırılır.
3. Kaynayan muhallebi ocaktan alınır ve vanilya ilave edilerek karıştırılır.
4. Hazırlanan muhallebi burçak bisküvi koyduğumuz kaseye koyulur ve üstüne yine burçak bisküviden eklenir. Daha sonra onun üzerine yine muhallebi koyulur.
5. Muhallebi bu şekilde soğurken bir kaba çekirdeksiz vişne, toz şeker, nişasta ve su koyularak ocakta karıştırılır.
6. Toz şeker eriyince kaynamaya bırakılır.
7. Kaynayan vişneli sos da ocaktan alınır ve soğumuş olan muhallebinin üzerine dökülür.
8. Vişneli magnolia tarifi hazır. Afiyet olsun :)
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)