Tavuk İskender Tarifi İçin Malzemeler:
- 4 parça tavuk göğsü
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet büyük boy domates
- Yarım çay bardağı su
- Tuz
Diğer Malzemeler:
- Yoğurt
- Yeşil biber
- Kavrulmuş ekmek
Üzeri İçin:
- Eritilmiş tereyağı
Yapılışı:
1. İlk olarak 4 parça tavuk göğsü ince şekilde kesilir.
2. Tavukların üzerine doğranmış sarımsak, baharatlar, tuz ve zeytinyağı koyularak iyice harmanlanır.
3. Daha sonra tavuklar buzdolabına koyulur.
4. O sırada sosu için bir tavaya domates salçası koyularak sıvı yağ ile kavrulur.
5. Üzerine rendelenmiş domates eklenir ve kaynamaya bırakılır.
6. Kaynayan sosa tuz ve su da koyularak karıştırılır ve ocaktan alınır.
7. Buzdolabından çıkarılan tavuklar bir tavada kızartılır.
8. Tabağın en altına kavrulmuş ekmek, üzerine tavuklar ve üzerine de domates sosundan koyulur. Tüm malzemeler koyulunca en sonunda eritilmiş tereyağı dökülür.
9. Dilerseniz başka malzemeler de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)
Ellerine sağlık
YanıtlaSil