Yumuşak Açma Tarifi

 


Yumuşak Açma Tarifi İçin Malzemeler:

- 2 su bardağı ılık süt

- 1,5 çay bardağı sıvı yağ

- 50 gr eritilmiş tereyağı

- 1 paket yaş maya

- 2 yemek kaşığı toz şeker

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 5-6 su bardağı un


İçine Sürmek İçin:

- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı


Üzeri İçin:

- 1 adet yumurta sarısı

- Susam


Yapılışı:

1. İlk olarak bir kaba süt, sıvı yağ, tereyağı, maya, toz şeker, tuz eklenerek karıştırılır.

2. Ardından yavaş yavaş un eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur haline gelene kadar eklenmeye devam edilir.

3. Hamur hazır olunca üzeri kapatılır ve 30 dakika mayalanmaya bırakılır.

4. Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır. 

5. İki adet beze alınır ve elle biraz açılır. İçine yumuşamış tereyağından sürülür ve uzun ince şekilde sarılır. 

6. Ardından bezeler birbirine sarılır ve birleştirilir. Tabanı yağlanmış olan tepsiye yerleştirilir.

7. Tüm hamur bitene kadar aynı şekilde açmalar elde edilir.

8. Hamurlara yumurta sarısı sürülüp susam serpilerek tepsi mayası için tepside 15 dakika daha bekletilir.

9. Daha sonra 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.