Milföy Tatlısı Tarifi

 


Milföy Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:

- 8 adet milföy hamuru


Muhallebisi İçin:

- 500 ml süt (2,5 su bardağı)

- 2 yemek kaşığı un

- 2 yemek kaşığı nişasta

- 1 çay bardağı toz şeker

- 1 adet yumurta sarısı

- 1 paket vanilya


Üzeri İçin:

- Hazır çikolata sosu


Yapılışı:

1. Muhallebisi için bir kaba süt, un, nişasta, toz şeker ve yumurta sarısı koyularak ocakta pişirilir.

2. Kaynayıp koyulaşan muhallebi ocaktan alınır ve 1 paket vanilya eklenerek karıştırılır.

3. Muhallebi soğumaya bırakılır.

4. O sırada milföy hamurları küçük kareler şeklinde kesilir ve bir tepsiye yerleştirilir.

5. Tüm milföyleri yerleştirdikten sonra 200 derece fırında milföylerin üzeri kızarana kadar pişirilir.

6. Fırından çıkan milföyler de soğumaya bırakılır.

7. Soğumuş olan milföylerin içi açılır ve içine soğumuş olan muhallebiden koyulup kapatılır.

8. Tüm milföylere bu işlemi yaptıktan sonra üzerine hazırladığımız hazır çikolata sosundan dökülür. Dilerseniz bunun yerine pudra şekeri de koyabilirsiniz.

9. Milföy tatlısı hazır. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.