Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:
- Yarım kg kadayıf
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Toz fındık
Şerbeti İçin:
- 4 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
Yapılışı:
1. İlk olarak yarım kg kadayıf, el ile ayrılır.
2. Ocakta tereyağı sıvı yağ ile birlikte eritilir ve kadayıfın üzerine dökülür.
3. Tereyağı, kadayıfın her yerine bulaşacak şekilde ikisi birlikte harmanlanır.
4. Kadayıfların her yerine tereyağı bulaştıktan sonra bir kısmı bir borcama koyulur ve üstü bastırılır.
5. Üzerine toz fındık dökülür ve geri kalan kadayıflar da koyularak yine bastırılır.
6. Tatlı, 180 derece fırında 40 dakika pişirilir.
7. O sırada şerbeti için bir kaba toz şeker ve su koyularak şeker eritilir.
8. Şerbet bir süre kaynatılır ve daha sonra ocaktan alınır.
9. Fırından çıkan kadayıflar soğuduktan sonra ılık olan şerbet kadayıfların üzerine dökülür.
10. Kadayıf tatlısı şerbeti çektikten sonra hazır. Afiyet olsun :)
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)