Tavuk Pilav Tarifi İçin Malzemeler:
- 4 adet tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- Karabiber
- Tuz
Pilav İçin:
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Tuz
Yapılışı:
1. 4 adet tavuk göğsü bir tencereye koyulur. Üzerine su eklenir.
2. 1 adet de bütün olarak soğan koyulur ve kaynamaya bırakılır.
3. Kaynarken tuzu da koyulur ve tavuklar haşlanana kadar kaynatılır.
4. O sırada pilav için bir tencerede arpa şehriyeler sıvı yağ ile kavrulur.
5. Kavrulan şehriyelere pirinç ilave edilir ve tereyağı da koyularak kavurmaya devam edilir.
6. Daha sonra su ve tuz da koyularak pişmeye bırakılır.
7. Haşlanan tavuklar ayrı bir kapta didiklenir.
8. Pilav da pişince servis tabağına koyulur. Üzerine isteğe göre karabiber serpilir. Afiyet olsun :)
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)