Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler:
- Yarım kg üzüm yaprağı
- 5 adet soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 su bardağı su
- Tuz
- 2 adet domates
Yapılışı:
1. İlk olarak soğanlar yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağı zeytinyağı ile kavrulur.
2. Üzerine domates salçası, kırmızı toz biber ve tuz eklenerek kavurmaya devam edilir.
3. Daha sonra pirinçler ve maydanoz ilave edilir ve kavurmaya devam edilir.
4. Üzerine 1 su bardağı su eklenerek pirinçler biraz pişirilir.
5. Pirinçler 5 dakika piştikten sonra iç harcı dinlenmeye bırakılır.
6. İç harcı dinlendikten ve yaprak sarma sarıldıktan sonra ayrı bir tavada yarım çay bardağı sıvı yağ ile rendelenmiş 2 adet domates kavrulur.
7. Hazırlanan domates sos yaprak sarmanın üzerine dökülür.
8. Yaprak sarma tenceresine yeteri kadar su koyulduktan sonra pişmeye bırakılır.
9. Su kaynadıktan sonra ocağın altı en kısığa alınır ve bu şekilde pişirilir.
10. Yaprak sarma 45 dakika piştikten sonra hazır. Afiyet olsun :)