- 125 gr eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
Yapılışı:
1. İlk olarak şerbeti için bir kaba toz şeker ve su koyularak ocakta toz şeker eritilir.
2. Toz şeker eriyip şerbet kaynayınca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
3. Şerbet soğurken ayrı bir kaba eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve irmik alınarak çırpılır.
4. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek yoğurmaya başlanır.
5. Hamur yoğrulduktan sonra tezgaha alınır ve merdane yardımıyla açılır.
6. Açılan hamur çay bardağı ile kesilip şekil çıkarılır.
7. Hamur parçalarından üç tanesinin uç kısımları üst üste gelecek şekilde yerleştirip rulo şeklinde katlanır.
8. Sarılan rulo ortadan ikiye kesilerek gül şekli elde edilir.
9. Elde edilen gül şekilleri bir tepsiye dizilir. Dilerseniz üzerlerine fındık koyabilirsiniz.
10. Gül tatlısı, 180 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.
11. Fırından çıktıktan hemen sonra tatlıların üzerine soğumuş olan şerbet dökülür.
12. Gül tatlısı hazır. Afiyet olsun :)