Tavuk Dünyası Közlüce Tarifi İçin Malzemeler:
- 4 parça tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı veya köri sosu
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı krema
Sosu İçin:
- 2 adet kırmızı kapya biber
- Yarım çay bardağı domates sosu veya domates rendesi
- 1/3 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
Makarna İçin:
- 1 paket makarna
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 yemek kaşığı krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı kekik
Salata İçin:
- Marul
- Konserve mısır
- Havuç
- Tuz
- Sıvı yağ
- Nar ekşisi
Yapılışı:
1. İlk olarak tavukları yapmak için 4 adet tavuk göğsü küpler halinde doğranır ve bir kaba alınır.
2. Üzerine tavuk baharatı ya da köri sosu ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenerek soslar tavuklarla harmanlanır.
3. Tavuklar iyice sosa bulandıktan sonra bir kenarda bekletilir.
4. O sırada sosu için 2 adet kapya biber közlenir ve kabukları soyulur. Çekirdekleri de çıkarılarak doğranır.
5. Daha sonra kapya biberler, domates sosu, zeytinyağı, karabiber ve tuz rondodan geçirilir.
6. Baharatlanan tavuk göğsü bir tencereye veya tavaya alınarak pişirmeye başlanır. Tavukların rengi değişince közlenmiş biber sosu da eklenerek pişirmeye devam edilir.
7. O sırada bir tencereye makarna için su koyularak kaynatılır. Kaynayan suyun üzerine zerdeçal ve tuz eklenir.
8. Makarnalar da suya koyularak pişmeye bırakılır.
9. Makarnalar pişince suyu süzülür ve tencereye sıvı yağ ile tereyağı koyularak makarnalar yağ ile karıştırılır.
10. Makarnalara krema ve kekik de eklenerek karıştırılır.
11. Kremadan 1 yemek kaşığı da pişen tavuklara eklenir ve o da karıştırılır.
12. Son olarak salata için marul, mısır, havuç (meyve ve sebze soyma bıçağı ile rendelenmiş), tuz, sıvı yağ ve nar ekşisi bir kaba koyularak karıştırılır.
13. Servis için tüm yemekler tabağa dizilir. Afiyet olsun :)