Profiterol Tarifi

 


Profiterol Tarifi İçin Malzemeler:

- 125 gr margarin

- 1 su bardağı su

- 6 yemek kaşığı un

- 2 adet yumurta


Kreması İçin:

- 2 su bardağı süt

- 2,5 yemek kaşığı un

- 1 çay bardağı toz şeker

- 1 adet yumurta

- Yarım paket vanilya


Üzeri İçin:

- Hazır çikolata sosu


Yapılışı:

1. İlk olarak bir tencereye margarin koyulur ve üzerine su eklenerek eriyip kaynayana kadar karıştırılır.

2. Daha sonra üzerine un eklenerek karıştırmaya devam edilir.

3. Kaynayıp hamur halini alınca ocaktan alınır ve 15 dakika soğumaya bırakılır.

4. Soğuduktan sonra 1 adet yumurta eklenerek karıştırılır.

5. Yumurta hamura iyice karışınca diğer yumurta da eklenir ve yine karıştırılır.

6. Hamur yumuşak bir kıvam alınca yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine tatlı kaşığı yardımıyla dizilir. 

7. Tüm hamurlar dizilince 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.

8. O sırada kreması için süt, un, toz şeker ve yumurta kaynayıp muhallebi haline gelene kadar pişirilir.

9. Ocaktan alınca üzerine vanilya eklenir ve karıştırılır.

10. Daha sonra fırından çıkan hamurlar soğuyunca hamurlara bir bıçak yardımıyla delikler açılarak içi krema ile doldurulur.

11. Bir servis tabağına dizilir ve üzerine hazır çikolata sosu dökülür. Afiyet olsun :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.