Yaprak Sarma Tarifi

 


Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler:

- 5 adet soğan

- 3 su bardağı pirinç

- 1 tutam maydanoz

- Yarım çay bardağı zeytinyağı

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 tatlı kaşığı biber salçası

- Yaprak

- Tuz

- 2 adet orta boy domates

- 3 yemek kaşığı sıvı yağ


Yapılışı:

1. Bir tencerede doğranmış soğan sıvı yağ ile kavrulur. 

2. Üzerine domates salçası ve biber salçası koyularak kavurmaya devam edilir.

3. Maydanoz da ilave edilerek karıştırılır.

4. Üzerine pirinçler ilave edilerek yeniden karıştırılır. Son olarak tuzu da eklenir.

5. Yaprak sarması sarılarak tencereye dizilir. 

6. 2 adet domates rendelenerek sıvı yağ ve zeytinyağı ile kavrulur. Daha sonra domates sosu sarmaların üzerine dökülür. 

7. Son olarak sarmaların üzerine az miktarda tuz atılarak su eklenir ve sarmalar 30 dakika ocakta pişirilir. Afiyet olsun :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.