Halley Tarifi

 


Halley Tarifi İçin Malzemeler:

2 adet yumurta

- 6 yemek kaşığı toz şeker

- 2 su bardağı süt

- 3 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

- 2 yemek kaşığı kakao

- 2 su bardağı un


Muhallebisi İçin:

- 2,5 su bardağı süt

- 2 yemek kaşığı un

- 1 yemek kaşığı nişasta

- 3 yemek kaşığı toz şeker

- 1 paket vanilya


Kaplamak İçin:

- 130 gr bitter çikolata


Yapılışı:

1. Yumurta, toz şeker, süt ve sıvı yağ bir kaba alınarak çırpılır.

2. Üzerine kabartma tozu, vanilya, kakao ve un eklenerek çırpmaya devam edilir.

3. Bir tavaya az miktarda sıvı yağ koyulur ve hazırladığımız kakaolu harç tavaya dökülerek pişirilir.

4. Tüm pankekler piştikten sonra muhallebisi için ayrı bir kaba süt, un, nişasta ve toz şeker koyularak kaynayıp koyulaşana kadar karıştırılır.

5. Kaynayınca 1 paket vanilya eklenir. Daha sonra karıştırarak soğutulur.

6. Soğuyunca hazırlanan muhallebi iki tane pankekin arasına koyulur ve tüm pankeklere aynı işlem yapılır.

7. Tüm pankekler hazırlandıktan sonra bitter çikolata benmari usulü eritilir ve pankeklerin dışı bitter çikolata ile kaplanır.

8. Tatlı 15-20 dakika buzdolabında soğuduktan sonra hazır. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :) 


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.