Yayla Çorbası Tarifi:
- 2 su bardağı et suyu
- Yarım su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- Karabiber
- Kuru nane
- Tuz
Yapılışı:
1. Bir tencereye bir miktar su ve 2 su bardağı et suyu koyularak kaynamaya bırakılır.
2. Kaynayınca içine yarım su bardağı pirinç koyularak pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
3. Bir kapta tereyağı eritilerek içine biber salçası koyulur ve pişirilir. Daha sonra üzerine un eklenerek kavrulur.
4. Kavrulunca üzerine bir miktar çorbanın pirinçler ile kaynayan suyundan ilave edilir.
5. Salçalı ve unlu karışım da çorbanın içine koyulur.
6. Bir kaba 2 su bardağı yoğurt ve 1 adet yumurta sarısı ilave edilerek iyice karıştırılır.
7. Bu karışım da çorbaya ilave edilir.
8. Son olarak çorbaya kuru nane, karabiber ve tuz koyularak 10 dakika daha kaynatılır. Afiyet olsun :)